Blog

Husk de rigtige sko til spinning

Som med alt andet sport, bliver spinning også bare lidt sjovere når man har det rigtige udstyr.
Hvis du ikke har prøvet spinning endnu kan vi fortælle at det er en motionsform der foregår indendørs på en fastmonteret cykel. Spinning foregår ofte på hold med en instruktør, hvor der bliver cyklet i højt tempo og med høj belastning, og ofte i intervaller.
Spinning er sjovt grundet den høje intensitet, og træner især baller lår, ryg, og mave. Det er godt hvis du ønsker at komme hurtigt i bedre form eller opnå et hurtigere vægttab.
Til spinning er det vigtigt at have noget tøj der er svedtransporterende, og let men det vigtigste er faktisk at have de rigtige spinningsko, hvordan du vælger dem kan du læse mere om her.

Køb det, du har råd til

Det er ofte bunden af skoen der spiller en rolle for prisen på skoene. Alt efter hvor hyppigt du går til spinning, har det dog ikke den helt store indflydelse, så du kan sagtens vælge et par spinningsko ud fra hvad du har råd til, da der findes gode spinningsko i stort set alle prisklasser.

Gå efter sko med god ventilation

Når man dyrker spinning foregår det ofte indendørs, og det betyder altså også at man kommer til at svede mere end hvis man cyklede udendørs, i hvert fald de fleste dage i løbet af året.
Derfor er det rigtig vigtigt at vælge en sko med god ventilation i, det vil du sætte pris på både før og efter træning

Dame- eller herremodel

Det er ikke så vigtigt om du vælger en dame- eller en herremodel når du skal købe dine spinningsko. Det vigtigste er nemlig pasformen, du skal selvfølgelig have en sko som sidder godt på din fod, og som ikke er for løs, og som heller ikke gnaver nogen steder.
Spinning foregår ved høj intensitet og har du en sko på som sidder dårligt, vil det hurtigt komme til at irritere dig, og i værste tilfælde kan det give skader på foden eller i resten af kroppen, fordi du måske forsøger at kompensere på en eller anden måde, i løbet af træningen.
Det der er forskellen på en damesko og en herresko er netop pasformen, damesko er ofte lavet lidt smallere. Men har du brug for en bredere sko er det vigtigt du går efter det.

Stive eller bløde såler

Spinningsko er meget mere stive end almindelige sko, men der kan godt være forskel på hvor stive de er.
En stiv bund giver flere fordele, blandt andet giver det en bedre kraftoverførelse når du træder i pedalerne, end en blød sål.
En stiv sål kan også være med til at give en god støtte til foden hvis du cykler i længere tid, fordi du ikke krummer fødderne omkring pedalerne.

Der er dog ikke alle der bryder sig om at cykle i en sko der er helt stiv i sålen, så her bør du prøve dig lidt frem og vælge den sko du føler dig mest tilpas i.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recommended Articles